Letalske karte London

London, prestolnica Združenega kraljestva, je eno izmed najbolj obiskanih mest na svetu. Z bogato zgodovino, impresivno arhitekturo in svetovno znanimi znamenitostmi je prava destinacija za vsakega popotnika. V tem članku vam bomo predstavili vse, kar morate vedeti o letenju iz Ljubljane do Londona.

London

Ponudniki letov iz Ljubljane do Londona

Wizz Air, Easy Jet in Ryanair so tri izmed najbolj priljubljenih letalskih družb, ki ponujata letalske karte iz Ljubljane do Londona. Cena povratnih kart se giblje med 31€ – 86€. Seveda se cene lahko razlikujejo glede na sezono in razpoložljivost sedežev.

Letališča v Londonu

London ima več mednarodnih letališč, ki služijo milijonom potnikov vsako leto.

  • Letališče Heathrow (London Heathrow Airport): To je največje letališče v Londonu in eno največjih na svetu. Nahaja se zahodno od središča mesta in je glavno vozlišče za mednarodne lete.
  • Letališče Gatwick (London Gatwick Airport): To je drugo največje letališče v Londonu in se nahaja južno od mesta. Ponuja številne mednarodne in domače lete.
  • Letališče Stansted (London Stansted Airport): Nahaja se severovzhodno od Londona in je priljubljeno za nizkocenovne letalske prevoznike.
  • Letališče Luton (London Luton Airport): To letališče se nahaja severno od Londona in je prav tako priljubljeno za nizkocenovne letalske prevoznike.
  • Letališče London City (London City Airport): To je eno izmed manjših letališč in se nahaja v vzhodnem Londonu. Je zelo priljubljeno za poslovne potnike, saj je blizu finančnemu središču mesta.
  • Letališče Southend (London Southend Airport): Nahaja se v bližini obale v Essexu, vzhodno od Londona. Je manjše letališče, ki postreže predvsem nizkocenovnim letalskim prevoznikom.

Nasveti za potovanje

Da bi vaše potovanje v London potekalo čim bolj gladko, upoštevajte naslednje nasvete.

Prtljaga Preverite omejitve prtljage pri svojem letalskem prevozniku, da se izognete dodatnim stroškom.

Prevoz v mestu London ponuja številne možnosti za prevoz, vključno z metrojem, avtobusi in taksiji.

Zaključek London je mesto, ki ga je vredno obiskati. Z malo načrtovanja in raziskovanja lahko najdete ugodne letalske karte in uživate v vsem, kar vam mesto ponuja.

Pogosta vprašanja

London je mesto z bogato zgodovino, kulturo in arhitekturo. Ponuja številne znamenitosti, kot so Tower Bridge, Britanski muzej, Westminsterska opatija in še veliko več. Poleg tega je London svetovno finančno središče, kar privlači številne poslovne potnike.

Letališče Heathrow je največje letališče v Londonu in je glavno vozlišče za mednarodne lete. Večina mednarodnih letalskih prevoznikov leti na Heathrow, zaradi česar je idealna izbira za mednarodne potnike.

Priporočljivo je, da svoje potovanje načrtujete vnaprej in redno preverjate našo spletno stran (Poceni Letalske Karte), kjer lahko primerjate cene letalskih kart med različnimi obdobji in različnimi ponudniki. 

Letališča Stansted in Luton sta priljubljena med nizkocenovnimi letalskimi prevozniki. Če iščete ugodne lete, je dobro preveriti ponudbe na teh letališčih.