Letalske karte od 70€: Liverpool – NK Maribor [GOSTOVANJE]

MARIBOR  ŠAMPION

Uvrstitev nogometnega kluba Maribor v Ligo prvakov ni več nobena skrivnost. Ekipa Poceniletalskekarte.si je za vas raziskala kopico terminov letalskih kart, možnosti letov in letalskih prevoznikov, transferjev od in do letališčih, nizkocenovnih prevozov, namestitev ter tudi informacije o kakšnih dodatnih ugodnosti, trike in ideje kako in od kod se podati na pot, koliko stane prevoz, nočitev, celo koliko sta ne pivo, … vse z namenom, da vam ne bo treba samim veliko raziskovat.

V prispevku vam prestavljamo najrazličnejše možnosti kako se odpraviti na gostovanje, na najatraktivnejšo tekmo Liverpool vs. Maribor iz Maribora, ter nenazadnje iz ostalih Sloveniji bližnjih letališč.

Nekateri menijo, da je pred nogometnim klubom Liverpool nova era odkar je na trenerski stolček sedel Jürgen Klopp. Navijači so med drugim pripravili marsikateri promocijski video, s katerim želijo dodatno proslaviti svoj klub, na primer:

Po drugi strani poznavalci pravijo, da je NK Maribor lahko zadovoljen z žrebom in, da lahko veliko doseže. Kaj o razpletu žreba Lige prvakov menita Darko Milanič in Marko Šuler? Poglejmo…

Vsebina prispevka (vsebine/morebitne koristne informacije bodo dodajane redno)

– Direkten let do Liverpoola od 70 €
– Leti iz Gradca, Zagreba, Budimpešte v Manchester
– Ugodne nastanitve v Liverpoolu (v okviru nizkocenovnega paketa)
— Dolby Hotel Liverpool
— Tune Hotel Liverpool
– Prevoz iz Manchestra v Liverpool
– Direkten let iz Ljubljane do Londona od 99 €
— Avtobusni prevoz London – Liverpool

Direkten let do Liverpoola za slabih 70 €

Ta opcija je za Mariborčane najugodnejša, kar se tiče samega leta, hkrati pa najmanj prijetna kar se tiče poti in razdalje do letališča. Gre namreč za let iz Milana, v ceno letalske karte so vključene vse takse in pristojbine, ter ročna prtljaga do 10 kilogramov, ki ne sme presegati mer 55 x 40 x 20 centimetrov.

Dobro je vedeti: gre za direkten let brez postankov, to pomeni, da ste v dobrih 2 urah v Liverpoolu.

Let iz Milana priporočamo najbolj tistim, ki potujejo na tekmo v skupini, saj se strošek poti do letališča Milano in strošek parkiranja na letališču med štiri ali več osebami hitro porazdeli.

Najcenejša letalska karta iz Milana v Liverpool

Letališče Milan (Bergamo) je od Maribora oddaljeno cca. 580 kilometrov, kar pomeni, da vas pot v eno smer stane okrog 38 € (če prevozno sredstvo porabi okrog 7 litrov goriva na 100 kilometrov), temu znesku je potrebno še prišteti cestnino v znesku 27 €. V obe smeri je to skupno 130 €,  k temu znesku pa je potrebno prišteti še strošek parkiranja na letališču, ki znaša 30 € za parkiranje do 7 dni. Skupno vas tako stane pot 160 €. Če vzamemo v račun, da se na pot odpravijo vsaj 4 osebe skupaj, bi strošek na osebo znašal okrog 40 € na osebo.

Poglejmo si naš izračun poti še vizualno (uporabili smo spletni obrazec AMZS)

Okviren izračun stroška poti (gorivo + cestnina) do letališča Milan (Bergamo)

V kolikor se odpravljate na gostovanje Liverpool – Maribor vsaj 4 navijači skupaj znaša pot z letalsko karto skupaj slabih 110 €splača se!

Kaj pa nizkocenovni prevoz do letališča? Po naših izkušnjah znajo biti nizkocenovni prevozi do letališč tipa GoOpti ali EasyDrive in drugi zelo ugodni, vendar v navedenem primeru in za navedene termine to ne drži. Naredili smo testni izračun prevoza za 4 osebe iz glavne avtobusne postaje Maribor do letališča Milan (Bergamo) in je cena znašala 93 € na osebo – to je 20 € več kot sama letalska karta in skoraj toliko kot letalska karta in prevoz v lastni režiji za 4 osebe skupaj! – ne splača se!

Dodatna prednost: Pristanete direktno na letališču Liverpool – John Lennon Airport (LPL), kar pomeni, da vam je prihranjen transfer do Liverpoola. (v kolikor pristanete na letališču Manchester ali London [predstavljene opcije spodaj v prispevku] je potrebno plačati še prevoz z vlakom ali avtobusom do Liverpoola, prevoz je sicer zelo poceni – znaša dobrih 10 funtov, zato vam priporočamo, da v kolikor na noben način ne želite leteti iz Milana, preverite možnosti letov iz Zagreba, Gradca in Budimpešte spodaj)

Termin letalske karte Milano – Liverpool

DATUM Letalska karta
30.10.2017 – 03.11.2017 od 70 € (Preveri)

Manchester iz Budimpešte, Zagreba in Gradca

Letališče Manchester se nahaja dobro uro vožnje od Liverpoola. Na to letališče leti neprimerno več letalskih prevoznikov iz Sloveniji bližnji letališč kot na letališče Liverpool. Cene sicer niso tako ugodne kot v zgornjem primeru leta iz Milana, vendar je morebitnemu navijaču iz Maribora na ta način prihranjena dolga pot do letališča in z njo povezani stroški.

Spodaj vam predstavljamo tri možnosti, po naši oceni in vedenju, najugodnejših terminov letov, in sicer:

Iz Budimpešte

Letalska karta Budimpešta - Manchester

Iz Gradca

Letalska karta Gradec - Manchester

Iz Zagreba

Letalska karta Zagreb - Manchester

TABELA: Termini letov do Manchestra in cene nastanitev v Liverpoolu

DATUM Letalska karta Letalo + hotel
30.10.2017 –  02.11.2017

(Iz Budimpešte)

od 153 € JET 2

od 145 € Ryanair

(Preveri)

od 315 € /oseba

(Dolby Hotel Liverpool)

28.10.2017 – 02.11.2017

(Iz Budimpešt)

Od 176 € (Preveri) Od 379 € /oseba

(Tune Hotel – Liverpool)

30.10.2017 – 02.11.2017

(Iz Gradca)

Od 188 € (Preveri) Od 322 € /oseba

(Dolby Hotel Liverpool)

30.10.2017 – 03.11.2017

(Iz Zagreba)

Od 215 € (Preveri) Od 388 € /oseba

(Dolby Hotel Liverpool)

Zgoraj navedene cene letalskih kart vključujejo vse takse in pristojbine, ter ročno prtljago, cene nizkocenovnega paketa (letalo + hotel) pa so izračunane na osebo, če letita in v hotelu bivata dve osebi.

Dolby Hotel Liverpool

Booking.com

Hotel se nahaja v središču mesta, do trgovin in barov vas loči le kratek sprehod, Liverpool ONE se nahaja v neposredni bližini.

Vsaka soba ima zasebno kopalnico, LCD TV, brezplačen WiFi. Podrobnosti o hotelu si lahko preberete na portalu Booking.com ali TripAdvisor. Cena velja za standardno sobo.

Tune Hotel – Liverpool

Booking.com

Hotel s 24 urno recepcijo se nahaja le korak od palete restavracij in kavarn, ter je centralno orientiran.

Vsaka soba je klimatizirana, vključuje TV, delovno mizo in zasebno kopalnico s tušem.

Podrobnosti o hotelu si lahko preberete na portalu Booking.com ali TripAdvisor. Cena velja za standardno sobo.

Prevoz od Manchestra do Liverpoola

Po pristanku na letališču Manchester vam priporočamo, da se za prevoz do Liverpoola poslužite ene izmed naslednjih opcij, ki sta tudi najcenejši nasproti ostalim (npr. taksi).

Opcija 1: BUS – National EXPRESS
National EXPRESS je izredno udoben in napreden (na nekaterih avtobusih imajo celi brezplačen WiFi) avtobusni prevoznik. Prevoz od Manchestra do Liverpoola vas bo stal med £3 in £6 (1 funt = cca. 1.081 EUR) oziroma povratna avtobusna karta bo znaša nekje do £10.

V ceno prevoza je vključen tudi prevoz prtljage, v primeru, da ima vaš let zamudo lahko svoj prevoz prestavite tudi naslednjega z minimalnim doplačilom. Karte lahko kupite preko spleta, na info točki letališča, ali direktno na avtobusu samem.

Opcija 2: VLAK – National Rail
Druga možnost je vlak, ki vas pelje iz letališča Manchester do centra Liverpoola. Vlak vozi dobre pol ure dlje kot avtobus, povratna karta pa znaša dobrih £10.

Rezervirate lahko direktno na http://www.nationalrail.co.uk/

Letalske karte iz Ljubljane za slabih 100 €

Obstaja tudi opcija iz Ljubljane, ki je na prvi pogled, za 100 EUR zelo ugodna, vendar je potrebno vedeti, da letalska povezava iz Ljubljane leti le do Londona (tako prevoznik Wizz Air kot tudi EasyJet), zato je potrebno po pristanku v Londonu priti še do Liverpoola.

Wizz Air iz Ljubljane - Liverpool FC - NK Maribor

Iskalnik Google hitro najde avtobusnega prevoznika National EXPRESS, ki vas iz Londona do Liverpoola v 5 urah pripelje za 5 funtov (zelo poceni, kajne?). Problem je v tem, da ta avtobus vozi le iz dveh postaj – London Golders Green in London Victoria Coach station. To pomeni, da če želimo izbrati to opcijo, moramo še prej priti iz letališča do ene izmed teh postaj.

Letalski prevoznik Wizz Air leti iz Ljubljane na letališče Luton (cena 100 €, ki smo jo zgoraj objavili).

V kolikor letite s prevoznikom EasyJet, pa slednji pristaja na letališču Stansted. Torej, iz Ljubljane letita 2 prevoznika, vendar vsak na svoje letališče v Londonu.

Let z prevoznikom EasyJet je cca 20 € dražji, vendar je veliko več časovnih terminov na razpolago (slika spodaj).

EasyJet - Ljubljana - London na gostovanje Liverpool - Maribor

Tabela: Letalske karte iz Ljubljane

DATUM Letalska karta
31.10.2017 – 02.11.2017 od 100 € (Preveri)
29/30/31.10.2017 – 02/03.11.2017 Od 123 € (Preveri)

Kako do Liverpoola če pristanem na letališču Luton/Stansted?

Najugodnejša varianta je, da v naprej rezervirate prevoz iz Letališča do postaje London Victoria za 10 funtov pri prevozniku TERRAVISION. Iz postaje Victoria pa se z avtobusnim prevoznikom NATIONAL EXPRESS odpravite proti Londonu, prevoz znaša 5 funtov, traja pa cca. 6 ur. Skupaj vas torej pot od letališča pri Londonu do Liverpoolu stane zgolj 15 funtov, potrebno je le imeti potrpljenje.

DROBNI TISK NA VELIKO

Cene so bile nazadnje preverjene 27.08.2017 in se lahko kadarkoli spremenijo, saj so odvisne od zasedenosti mest na letalu, povpraševanja in podobno. Prispevek bomo dnevno posodabljala z morebitnimi novimi/dodatnimi ponudbami tudi drugih ponudnikov, blogerjev, nogometnih klub, vse z namenom, da bo tistim, ki želite na gostovanje odločitev kako iti, čim lažja. Za vse informacije smo vam na voljo na info e-mailu, za rezervacije pa smo tudi dosegljivi na številki klicnega centra.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!