Letalske karte za študente

Študentje vedno iščejo popuste in znižanja, ki sovpadajo s statusom študenta. Nič drugače ni z letalskimi vozovnicami. Vstopnice s študentskim popustom lahko dobite neposrednoSta travel od letalskih prevoznikov ali s strani določenih potovalnih agencij, ki so specializirana za potovanja študentov

Letalska industrija je zelo konkurenčna in v nenehni borbi po zapolnitvi vseh sedežev pred vzletom. Ena izmed zelo uspešnih strategij nekaterih letaliskih prevoznikov je prodaja STA letalskih kart (letalskih kar za študente). V zadnjih letih so t.i. STA (Student Travel Agency) zelo popularne, saj so znane kot največje študentske potovalne agenciji, kjer študentje na veliko prihranijo. V Sloveniji je bolj znana STA Ljubljana – dostopno na strani sta-lj.com (spletna stran je polna informacij, dobro pregledna in hkrati vam ponuja možnost preverbe cene letov iz enega kraja v drugega).

Izjemen prihranek nam lahko prinese tudi izbira tako imenovane ”Stand By” letalske vozovnice. To pomeni, da bo vstopnica naša v kolikor nekdo prekliče svojo rezervacijo oz. polet. Stand by letalske karte so izjemno poceni, vendar pa ni nobene garancije če boste sedež na določenem letalu za določen let sploh dobili, kar vnaša negotovost v celotno načrtovanje poti. Običajno (s kančkom sreče) je sedež na želenem letu na voljo. Če pa ne bo, boste zagotovo dobili svoj sedež na naslednjem. Ta možnost zahteva precej fleksibilnosti.

Kaj pravzaprav pomeni STA letalska karta?

Sta agencije ponujajo posebno ugodne cene letalskih kart za mlade, študente in učitelje. Za mlade do 26 leta veljajo posebne še nižje cene, največ ugodnih ponudb je v letu 2014 za Azijo. Kakšen je pogoj do poceni študentske letalske vozovnice? Samo ISIC študentsko kartico morate dat izdelat in ste pripravljeni na lov na popuste.
Kaj še mi nudi STA? Možnost preproste in ugodne spremembe termina leta, zavarovanje odpovedi, reševanje težav na poti ipd. Prednost STA Travel je, da je slednja prisotna v kar 85 državah sveta.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!