Rim: nizkocenovni paketi

Rim – večno mesto

Rim - večno mesto

Rim, večno mesto katero je zrastlo med sedmini griči ob reki Tiberi. Legenda govori o košari, katero je reka Tibera naplavila na mestu, kjer danes stoji veličastni Rim. V košari sta bila brata dvojčka Romul in Rem, katera je našla in vzgajala volkulja, to so tudi Rimljani prevzeli kot simbol mesta – Volkuljo z dvema otrokoma. Kasneje so ju našli pastriji, pri katerih sta potem tudi odraščala. Romul in Rem sta med temi sedmimi griči sezidala mesto Rim.

Skozi zgodovino, se je mesto širilo in postajla zmeraj veličastnejše, menjalo se je sedem kraljev. V mestu Rim je bil med bolj pomembnimi vojskovodji tudi Julij Cezar, po katerem se imenuje mesec Julij, vpeljal je sončni koledar. Za njim je prišel Oktavijan Avgust, iz njegovega obdobja je ostalo veliko ostankov ena izmed bolj znanih je rimski kolosej.


TRENUTNO AKTUALNO

RIM - prvi maj 2018

5 dnevni obisk Rima - PRVOMAJSKE POČITNICE 2018. Direkten let iz Benetk.
Že za: 362,30 €
5 dni

 

Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

Galleria Borghese - Piazzale del Museo Borghese 5, Rim, Italija

V vili iz 17.stoletja so uredili najboljši muzej v Rimu! Pot vas bo popeljala skozi 20 čudovitih soban, v katerih boste lahko občudovali starine iz obdobja renesanse in začetka baroka. Imajo tudi spletno stran, na kateri imajo objavljene tekoče razstave.

San Luigi dei Francesi - Via Santa Giovanna d'Arco 5, Rim, Italija Ko vas bo prevzel okus Carravagio-ta, pozno renesančnega mojstra, katerega delo se pokaže na galeriji Borghese, je nujno, da si ogledate cerkev ne daleč stran od trga Piazza Navona - San Luigi dei Francesi, saj je tam njegovo najveličastnejšo delo.

Tako kot ostale bazilike je vstop prost (priporočamo ogled dopoldan, saj je v času kosila zaprta).

Bazilika Svetega Petra – Basilica di San Pietro – srce mesta Vatikan Poznana kot največja Bazilika krščanstva, ki je ugnezdena v samem središču mesta Vatikan. S svojimi 186 metrov dolžine in 46 metrov višine ima kar 22.000 kvadratnih metrov in lahko sprejme neverjetnih dvajset tisoč vernikov. Glavna kupola meri kar vrtoglavih 136 metrov v višino, iz nje je neverjetno lep razgled.

Odpiralni čas 7:00 – 18:00 (v zimskem času do 19:00). Vstopnine ni. Če se prevažate z metrojem – Linija A – stop: Ottaviano. Colosseum – Piazza del Colosseo, Rim Italija

Rimski Kolosej poznan tudi pod imenom Flavia Amphitheatre, sprejme kar 55 000 obiskovalcev. Zgradba je ogromne razsežnosti, elipsa Koloseja meri 188m v dolžino in 156 metrov v širino. Preden se odpravite v Kolosej, vam svetujemo, da si pogledate delovni čas, saj je odpiralni čas različen po mesecih. Vstop ni brezplačen – vstopnina je med 4,50 EUR in 15,50 EUR. Če se vozite z metrojem sledite liniji B (modra).

Piazza Navona

Trg vam bo pričaral baročno sliko Rima. Na trgu boste našli kar tri baročne fontane s centralno Fontana štirih rek (Fountain of Four Rivers), katero je zasnoval Bernini. Nasproti vodnjaka Piazza Navona, si lahko ogledate mojstrovino enega najbolj znanih baročnih mojstrov Rima - Sant' Agnese v cerkvi Agone (Agone Church). Na trgu Navona je zmeraj živahno, vsak dan se tukaj odvije kakšno glasbeno ali umetniško udejstvovanje. Na trgu boste našli veliko restavracij, barov in seveda gelato (sladoled).

Fontana di Trevi – Piazza di Trevi, peš pot med Špnaskimi stopnicami in trgom Navona Najbolj znana baročna fontana v Rimu, katero je tudi opeval sam Frank Sinatra (Three Coins in the Fountain).  

Restavracije, katere priporočamo

Pizza al Taglio - Da Michele - Via dell'Umiltà 31, Rim, Italija Če ste lačni in nimate veliko časa, da bi se vsedli in v miru pojedli, sta v neposredni bližini trga Trevi, dve piceriji, v katerih boste jedli najboljšo pico svojega življenja. Svetujemo, da izberete manjšo porcijo in več okusov. Najbolj znana je seveda margarita (paradižnikova omaka in okusna mocarela), ali pa obložene z bučko, svežim češnjevim paradižnikom in mocarelo. Mesne pice – brez sira sveže hrustljavo zapečene. Poskusite salamo in brokoli ali pa gobe in rukolo. Trevi Fountain – Piazza di Trevi, Rim, Italija Ta picerija je tako majhna, da nima niti imena... Poskusite jajčevce. Likeat - Corso Vittorio Emanuele II 310, Rim, Italija Prvo mesto po oceni obiskovalcev krasi ta sendvičarna – Likeat. Neverjetno slastni in raznoliki sendiviči, katere pripravijo po vaših željah. Gelateria La Romana Roma Ventisettembre - ‪Via XX Settembre, Rim, Italija‬ Med 8000 restavracijami je, je kar na 4.mestu! Tukaj se lahko posladkate z odličnim sladoledom, tortico ali palačinko. Splača se postat v dolgi koloni, ki se ob večerih vije po ulici.  

Dobro je vedeti

Prevoz iz letališča - Iz letališča lahko izbereta prevoz s taksijem (cca. 40 eur) ali se zapeljete z vlakom (cca 11 EUR). Lahko pa kontaktirate tudi nas na info e-mail ali na našo telefonsko številko in za vas bomo poiskali najugodnejši transfer. Poleti se za ogled mesta, priporoča, da si najamete kolo in se sami zapeljete skozi mesto. Lahko najamete tudi skuter (Barberini scooter). Napitnine? 5% je postal standard v restavracijah. Vatikan: Do Vatikana vodita dve poti, skozi baziliko svetega Petra in skozi vatikanski muzej. Hitrejša pot je ta druga (vstopnina je cca 15 EUR).

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!