Poceni jesenske (krompirjeve) počitnice

Jesenske počitniceJesenske počitnice so postale v Sloveniji nekakšna stalnica. Zadnja raziskava britanske agencije Tesco je pokazala, da vsaj 17 odstotkov staršev načrtuje jesenske (krompirjeve) počitnice že poleti, saj lahko otroci v tem času kakšen dan izostanejo od pouka, ter preživijo pravcate krompirjeve počitnice v tujini. Danes, v času recesije, so jesenske počitnice lahko za mnoge starše edini oddih s svojimi otroki, saj so poleti svoje otroke poslali na morje z dedkom ali babico, stricem ali teto, krompirjeve počitnice pa predstavljajo oddih v ožjem krogu družine (oče, mati, otrok).

Kaj lahko ponudijo krompirjeve počitnice?

Problem potovanja in počitnic v poletnih mesecih je, da so to meseci, ko želijo pravzaprav »vsi« na oddih, na morje, na potovanje, ter tako mrzlično iščejo letalske karte, aranžmaje, potovanja ipd. Deloma je temu tako, ker otroci niso v šoli, deloma pa tudi zaradi vremena. Učinek takšnega povpraševanja je jasen – ponudba se oža, letalske karte postanejo dražje, prav tako sama namestitev v hotelih ali apartmajih. Mnogi neodvisni strokovnjaki menijo, da jesenske počitnice lahko izkoristite na marsikateri destinaciji, kjer je odlično vreme.

Naš nasvet je: »Ne bodite zaskrbljeni!« Če počitnikujete v času krompirjevih počitnic, to ne pomeni, da boste izpostavljeni hladnejšemu vremenu ali da vaš oddih ne bo tako dober kot poleti. Obstaja veliko krasnih lokacij, kjer lahko najdete popolnoma prijetne vremenske razmere.

Katere destinacije priporočamo jeseni?

Nekatere sredozemske lokacije vam v jesenskih mesecih lahko dejansko ponudijo vse kar si zaželite. Hkrati pa je čas krompirjevih počitnic idealna priložnost, da izkoristite nižje cene. Vedno preverite različne ponudbe pred rezervacijo samih počitnic!

Izkoristite jesenske počitnice in obiščite Amsterdam

Vsako poletje se Amsterdam spremeni v pravo središče turistov iz celega sveta. Cene se podražijo in največji problem predstavlja gneča. Če imate tanjšo denarnico potem ni primernejšega časa kot je jesen, da kupite poceni letalsko karto, ki je na voljo, ter skočite na letalo za Amsterdam. Jeseni cene hotelov in restavracij v Amsterdamu drastično padejo, medtem ko mesto ne izgubi svojih čarov. Edina sprememba je, da je manj gneče, ter ceneje.

Krompirjeve počitnice v Amsterdamu boste lahko preživeli v vetrovki ali jopici, morda ne boste vozili kolesa v kratkih hlačah, vas pa bo marsikateri večer pobožal tudi topel veter. Dnevi so jeseni večinoma topli in prijetni.

Morda vas zanima kako izgleda Velika Britanija jeseni?

Jesenske počitnice so odlična priložnost za obisk Anglije, saj je ta bolj mirna kot v poletnem času, ter nam omogoča obisk več turističnih znamenitosti in manj čakalnih vrst. Pokrajina Velike Britanije je spektakularna, podeželje spremljajo zlati odtenki, ter ostale čudovite jesenske barve. Jeseni običajno ni večjih konic in lahko posledično pridobite nizkocenovne letalske karte, ter tako izkoristite maksimum za vaš denar.

Ste morda za nekaj bolj oddaljenega?

Za krompirjeve počitnice obiščite Oman! Oman se nahaja na jugovzhodu Arabskega polotoka in meji na Združene arabske emirate, Savdsko Arabijo in Jemen. Država se ponaša z bogato in raznoliko geografsko pokrajino. Glavno mesto Muscat je izjemno priljubljeno območje za turizem. Povprečna temperatura v oktobru je okoli 34 stopinj Celzija. Oman je država z impresivno paleto živali (želje, kiti, orke ipd.) Za obisk Omana vam svetujemo da spremljate last minute letalske karte, saj drugače same letalske karte dosegajo visoke cene.

Če iščete poceni letalske karte ali potrebujete pomoč pri iskanju le teh za svojo počitniško destinacijo med krompirjevimi počitnicami, nas kontaktirajte na info@poceniletalskekarte.si

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!