Nizkocenovni prevozniki

Nizkocenovniki so letalske družbe, ki ne ponujajo tradicionalnih storitev, ki so vključene v ceno pri drugih letalskih družbah, temveč je njihov osnoven namen zagotoviti prevoz iz letališča A na letališče B po najnižji ceni.

Seveda pa to pomeni nekoliko manj ”udobja” (ni brezplačne hrane na letalu, ni prednostnega vkrcanja, ni izbire sedežev, brezplačna je le ročna prtljaga kar pomeni, da se večji kovček doplača in podobno.)

Kljub temu, da postaja potovanje po svetu, ter predvsem po Evropi, cenovno vedno ugodneje, obstaja še veliko skeptikov, ki dvomijo v legitimnost nizkocenovnih letalskih družb, saj se bojijo, da niso varne, ter da ljudi hitro ogoljufajo. Pa vendar temu ni tako.

Začnimo z nekaj zgodovine … Prva nizkocenovna letalska družba je nastala v Ameriki leta 1971, ki je ponudila revolucionarni koncept znižanja stroškov letalske karte, pri katerem je uporabnik lahko sam izločil kaj želi in kaj ne želi plačati med letom. Leta 1990 je podoben koncept v Veliki Britaniji ubral Ryanair in tako je začel porast nizkocenovnih letalskih prevoznikov.

Živimo v dobi nizkocenovnih prevoznikov

Če želimo potovati po Evropi je najboljše potovati z družbama Ryanair in easyJET s katerima lahko prihranimo ogromno, še posebej kot študenti. Za katere storitve se splača plačati? Katere letalske družbe so boljše od drugih? Velikokrat pozna odgovor na to vprašanje le posameznik sam, ki je dejansko že letel z več podobnimi družbami.

Letalsko karto za let z nizkocenovnikom lahko rezervirate tudi na našem, slovenskem iskalniku letalskih kart.

Nizkocenovni Prevozniki

Danes sta v Evropi najbolj znani in priznani nizkocenovni letalski družbi Ryanair in EasyJet. Ryanair se večinoma smatra kot najcenejši, edini minus letenja z to družbo je, da vas običajno odloži na bolj oddaljenem sekundarnem letališču zato je posledično do naše nastanitve transfer nekoliko daljši. Med nizkocenovne prevoznike v Veliki Britaniji sodita tudi Jet2.com. Svetujemo vam, da preverite tudi letalske prevoznike vzhodne Evrope kot je Wizz Air in Airl Berlin in Germanwings v Nemčiji.

Kljub različnim destinacijam kamor letijo in se nahajajo zgoraj naštete letalske družbe, jim je skupno to,da v primeru rezervacije letalske karte pri nizkocenovnem prevozniku rezervirate samo sedež. To pomeni, da hrana običajno ni vključena. Prav tako check-in prtljage ni vključen. Če vzamete s seboj nek normalen kovček vas bo check-in prtljage običajno stal dobrih 10€ – preko interneta (on-line) je check in običajno brezplačen. Pomembna informacija glede prtljage je, če letite z družbo EasyJet, da nima omejitve teže na ročno prtljago.

Kako najti najcenejše ponudbe?

Opazimo lahko, da se poceni letalske karte in letalski prevozi čedalje bolj oglašujejo. Nekako pa se nam zdi, da vsakič ko vnesemo oglaševane datume v računalnik in želimo rezervirati nek let je cena občutno višja. Kako najdemo tiste bolj ugodne cene? Velja si zapomniti slednje:

  • Najcenejši sedeži se prodajo najhitreje. Najboljše je, da na dan ko je razglašena akcija poceni letalskih kart obiščete splet kar takoj in preverite najnižje cene
  • Ne pozabite prišteti davkov in dajatev na ceno letalske karte. Najboljše se je osredotočit na letalske karte, ki vključujejo davke in dajatve.
  • Želite na pot in ste našli poceni letalski prevoz? Rezervirajte ga. Cene le redko padajo, večinoma naraščajo
  • Z vsaj kančkom prilagodljivosti glede vašega cilja lahko prihranite veliko. Razmislite o vzhodni Evropi, Severni Afriki. Moramo se zavedati, da najbolj zanimiva mesta ne bodo imela najnižjih cen.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!