London: nizkocenovni paketiKaj vse London ponuja?

Večina turistov se odloči za obisk znamenitega kolesa London Eye iz katerega je čudovit razgled čez celotno prestolnico Velike Britanije. Redki vedo, da London od leta 2012 premore najvišjo stolpnico v Evropski uniji - The Shard, ki nudi najvišjo ogledno točko v Londonu. Ena izmed zanimivosti, ki si jo v Londonu definitivno splača ogledati je Hyde Park, nakupovalni ulici Oxford Street in Regent Street, Science museum, ki nas popelje skozi zgodovino razvoja človeka, muzej vuščenih lutk Madame Tussauds, London Aquarium v katerm plavajo tudi morski psi in še bi lahko naštevali.

Tudi tisti, ki ste bolj tradicionalnisti po duši boste našli zase marsikaj. Naj samo omenimo Tower Bridge in Tower of London. Vsekakor pa si mora vsak, ki prvič obišče London, ogledati Buckinghamsko palačo. Le-ta je v določenih mesecih odprta za javnost. Izredno zanimiva atrakcija pred kraljevo palačo je menjava straže, ki poteka vsak delovnik poleti in vsak drugi dan pozimi ob 11:30 in traja dobrih 45 minut.

V kolikor želite doživeti pravi dekadentni London, potem se morate odpraviti v tako imenovan predel Soho. Soho je eno izmed najbolj zanimivih in hkrati edinstvenih območij v Londonu. Soho je odličen kraj za zabavo, dobro hrano in nočno življenje. Željni nakupovanja? Vsekakor morate obiskati največjo blagovno hišo v mestu - The Selfridges, ki ponuja vse od uličnih blagovnih znamk pa vse do najdražjih unikatov na svetu, k ijih prodjajo v tako imenovani čudežni sobi (the wonder room). Obožujete začimbe in ulično hrano? Pravi kraj za vas je Camden market.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!