Last minute

Kaj je boljše? Predhodna rezervacija ali čakati na last minute?

Svet last minute ponudbe letalskih kart se je korenito spremenil od uvedbe nizkocenovnih prevoznikov. Včasih smo na najcenejšo in najboljšo ponudbo lahko naleteli le preko možnosti last minute, saj je letalska družba znižala ceno kart, da je zapolnila sedeže na letalu. Danes lahko najdemo številne poceni letalske karte, ki niso v ponudbi last minute. Kakorkoli vzamemo – ali rezerviramo first minute ali last minute, možnosti je ogromno na voljo, z obema možnostma lahko prihranimo.

Kdaj se odločiti za last minute letalske karte?

Najboljši trenutek za rezervacijo last minute letalskega prevoza je, ko se v momentu odločite za odmor od vsakodnevnega stresa v življenju in hitro rezervirate določen cilj. Cene letalskih kart z nizkocenovnimi prevozniki se povečujejo z bližanjem datuma odhoda. Najboljši čas za pridobitev najcenejših letalskih vozovnic je takrat, ko se le-te šele sprostijo oz. ko se objavi datum leta. Z rednimi čarterskimi ponudniki letov pa je ravno obratno – tukaj pa lahko izjemno prihranite pri nakupu last minute letalskih kart. Ko čarterski ponudnik letalskih prevozov razproda večino sedežev na letalu potem običajno zniža ceno preostalih prostih sedežev.
Če ste dovolj prilagodljivi za rezervacije v zadnjem trenutku, potem bo last minute ponudba letalskih kart čarterskih prevoznikov kot nalašč za vas.

Last minute letalske karteKdaj rezervirati bolj zgodaj?

Če pogledamo tipične letalske prevoznike kot je npr. Adria Airways, vam ni potrebno čakati do zadnjega tedna za rezervacijo najboljše ponudbe. Pravzaprav je priporočljivo, da naredite rezervacijo čim prej, saj boste na tak način več prihranili, prav tako se boste počutili varneje oz. bolj sproščeni, saj bo vaše potovanje že rezervirano. Če ste starš mladih otrok vam svetujemo, da rezervirate vaš dopust z letalom že na začetku koledarskega leta, saj so v času sezone šolskih počitnic letalske karte najdražje. Če imate namen potovati v veliki skupino ali s prijatelju potem last minute letalske karte niso najugodnejša rešitev za vas, saj obstaja riziko, da jih vsi ne boste dobili, prav tako boste verjetno razmetani po celem letalu. V primeru, da greste na dopust ali izlet z letalom v dvoje potem je last minute lahko odlična in izjemno ugodna izbira.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!