[URADNO] Letalske karte Maribor – Split/Dubrovnik (Cene in VSE informacije)

Letalske karte Maribor – Split ali Maribor – Dubrovnik je sedaj mogoče uradno kupiti

Agencija za civilno letalstvo je 26. marca podjetju VLM Airlines izdala operativno licenco za prevoz potnikov in tovora z letali Fokker 50. Z mesecem avgustom 2017 pa bo letalski prevoznik VLM Airlines vsak torek letel iz Maribora v Split in Dubrovnik.

Letalske karte Maribor – Split

Enosmerna letalska karta iz Maribora v Split znaša 39 EUR, povratna pa 78 EUR.

Letalske karte Maribor – Dubrovnik

Enosmerna letalska karta iz Maribora v Dubrnovnik znaša 49 EUR, povratna pa 98 EUR.

Dobro je vedeti: Parkiranje na mariborskem letališču je brezplačno za vse potnike.
Cena letalske karte vsebuje vse takse in pristojbine ter 20 kilogramov prtljage + 10 kilogramov ročne prtljage.
Zaenkrat so poleti predvideni do konca meseca avgusta.

 

Vozni red: Maribor - Split in Maribor - Dubrovnik

Vir: flyVLM.com

Vas zanima še več? Preberite:

Rezervacija kart: flyvlm.com (http://www.flyvlm.com/)

Kako rezervirati?

Na spletni strani flyvlm.com pritisnete zgoraj desno na meni gumb ‘REZERVIRAJTE ZDAJ’ (v kolikor se vam okno za rezervacijo ne odpre samodejno).

vlm_rezervirajte_zdaj_1_korak

Nato izberete odhodno letališče (Maribor) in letališče prihoda Split ali Dubrovnik

vlm_rezervirajte_zdaj_2_korak

V kolikor želite leteti v obe smeri, ne pozabite z miško označiti kljukice v ‘Povratek’. S pritiskom na črto pod ‘Odhod’ se vam odpre koledarček z datumi letov. Pozorni bodite le na sivo obarvane dneve (to so vsi torki v mesecu avgustu), saj druge dni družba ne opravlja letov na omenjeni destinaciji.

vlm_rezervirajte_zdaj_3_korak

S pritiskom na gumb ‘NAPREJ’ se vam odpre obrazec za vnos vaših podatkov oz. podatkov o potnikih. Vnesti morate zgolj vaše ime, priimek, email, telefonsko številko in številko kreditne kartice, ter na koncu pritisnete gumb ‘REZERVIRAJTE!’.

vlm_rezervirajte_zdaj_4_korak

Nato se vam odpre pozdravno sporočilo, kjer se vam zahvaljujejo za rezervacijo, ne zgodi se pa popolnoma nič drugega. Ne gre za avtomatsko spletno rezervacijo, saj se vam v okvirčku spodaj pojavi obvestilo, da vas bodo poklicali, preverili vaše podatke, in šele nato potrdili rezervacijo. Torej rezervacije ni mogoče opraviti instant, temveč je po kliku na gumb rezerviraj še potrebno čakati na klic/e-mail in potrditev rezervacije.

VLM Airlines

Kratka zgodovina

Letalska družba je začela svojo pot leta 1993 z letalsko linijo Antwerpen-London City. Leta 2008 je družbo kupila družba Air France-KLM kot eno izmed komercialno najuspešnejših družb v Belgiji. Družba je v času svojega vrhunca opravila 500 letov na teden do letališča London City.

Leta 2016, natančneje 13. maja 2016 je družba uradno bankrotirala (vir: http://www.aerotelegraph.com/vlm-rettet-sich-in-glaeubigerschutz).

Nov začetek

Novo zgodbo je družba začela septembra 2016, novembra 2016 je imela 15 zaposlenih in čakala a pridobitev AOC licence. Na spletni strani flyVLM.com je družba v začetku 2017 objavila, da je čas za nov začetek, ter da njeno poslanstvo ostaja enako (povezovanje ljudij, podjetij, mest, regij in držav po svetu).

Flota: 50-sedežni fokkerji; napovedujejo pa, da bi naj konec leta 2017 v floto dodali F70, A320 in A330.

Spomnimo se …

SHS Aviation, zračni promet d.o.o. je kupilo Aerodrom Maribor za sedem milijonov evrov decembra 2016. Župan Maribora, Andrej Fištravec, je takrat nakup podprl in dodal, da meni, da bo mesto Maribor postalo nova TOP destinacija za azijske potnike.

VLM Airlines Slovenija, hčerinsko podjetje SHS Aviation zračni promet d.o.o., ki upravlja letlišče Maribor Edvarda Rusjana, je marca 2017 s strani nekaterih spletnih medijev dobilo oznako ‘ambiciozen’ prevoznik, ki načrtuje povezati Maribor z enajstimi destinacijami (Beograd, Berlin, Hambur, London, Podgorica, Split, Zurich, X’ian, Chongqing in Nanchang).

Kasneje v marcu 2017 pa je odjeknila novica, da naj bi novi upravljalci letališča Maribor vložili vsaj 300 milijonov evrov, kar bo vključevalo izgradnjo novega potniškega terminala na letališču in podaljšanje vzletno-pristajalne steze. Novi upravljavci predvidevajo, da bo do leta 2022 čez letališče Maribor prešlo 1,54 milijona potnikov in 82 tisoč ton tovora.

Mnogi so dvomili v trditve družbe SHS, vendar je ta zatrjevala, da je naložba v letališče in letalsko družbo del širšega strateškega projekta, saj bi dobre prometne povezave iz letališča Maribor odprle priložnosti za trgovino, turizem in naložbe v Sloveniji.

Več o celotni zgodbi na 24ur.com.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!