10 najbolj varnih držav na svetu

Žeparji, mafijska združenja in še bi lahko naštevali…na svetu je mnogo različnih nevarnosti, ki pretijo tako na domačine, kot tudi turiste. Obstaja seznam najbolj nevarnih področij na svetu, na katere turistične organizacije opozarjajo. Nikar ne potujte v države, ki so nevarne vam in ljudem okoli vas. Na srečo pa so tukaj tudi varne in turistom ‘prijazne’ države, kamor lahko brez težav potujete. Tam se boste zagotovo počutili kot doma.

[adsenseyu4]

Inštitut za ekonomijo in mir (IEP) so naredili seznam desetih najbolj varnih držav na svetu, kamor lahko odpotujete in ste popolnoma brez skrbi. Varnost je najpomembnejši dejavnik med potovanjem. Izjemno ponosni pa smo lahko, da je Slovenija na tem seznamu.

Kam torej lahko potujete in ste kot turist popolnoma varni?

1. Miroljubna Danska

Danska je država, ki je izjemno miroljubna država na svetu. Ljudje so izjemno prijazni, žeparji zelo redki. V omenjeni državi je nadvse prijetno potovati , saj so prebivalci vedno pripravljeni pomagati, država pa je v celoti usmerjena v razvoj.

2. Varna Norveška

Norveška je tako kot Danska izjemno miroljubna država, kjer se prebivalci počutijo popolnoma varne. Raziskave so pokazale, da je država zelo priljubljena ravno zaradi občutka varnosti.

Screen Shot 2014-09-15 at 19.56.53

3. Igrivi Singapur

Signapur je zadnja leta doživel največji razvoj desetletja. Spada v ekspresno hitro rastoča mesta. Politično, socialno in ekonomsko rastoča država pa da izjemno velik poudarek na dobro počutje turista. Zagotovo je to država, kamor je vredno odpotovati.

4. Naša Slovenija

Naša Slovenija je pristala na četrtem mestu, saj navdušuje z raznolikostjo ter veliko varnostjo. Prijazni policisti in domačini ustvarijo pri turistu maksimalno zaupanje.

5. Čudovita Švedska

Čeprav je Švedska glavna izvoznica orožja v Evropi, se ponaša z veliko stopnjo varnosti tako med domačini, kot tudi turisti. Švedska se namreč že več kot 200 let ni udeležila nobene vojne na svetu.

6. Magična Islandija

Turisti se na Islandiji počutijo naravnost čudovito. Ulice so tudi ponoči popolnoma varne, zaradi česa se turisti vedno znova radi vračajo v državo.

Screen Shot 2014-09-15 at 19.58.47

[adsenseyu4]

7. Pisanja Belgija

Belgija je država, kjer je število samomorov, umorov in zapornih kazni najmanj. Čeprav so imeli nekaj časa nazaj veliko vladno krizo, turisti tega nikakor niso občutili in se v državi vedno znova počutijo kar se da varno.

8. Elegantna Češka

Češka ima izjemno visok nivo izobraženega prebivalstva, kar pomeni, da je izjemno veliko zaposlenih ljudi. Posledično je manj kriminala in raznih ropov. Kot turist se lahko v čudoviti Češki počutite popolnoma varno.

9. Nevtralna Švica

Vedno nevtralna Švica se je znašla šele na devetem mestu, vendar pa še vedno spada med države, ki imajo najmanj kriminala na svetu. Po vsem svetu pa je Švica že od nekdaj znana kot država, ki je prijazna vsem ljudem.

10. Svetla Japonska

Japonska se je znašla kot 10-ta država na lestvici, saj ima zelo nizko stopnjo kriminala in izjemno veliko gospodarsko rast. Število turistov se iz leta v leto povečuje, zato se številni ljudje ravno zaradi občutka varnosti vedno znova radi vračajo v to čudovito deželo.

Ne glede na to, kam potujete, pa vedno imejte v mislih nasvete za varnost. Vsekakor pa se boste v zgoraj omenjenih državah počutili varno, kot v domačem kraju.

[adsenseyu1]

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!