New York 2020: Letalske karte od 297 eur – čisto zares!

Zadnja dva dni so se po socialnih omrežjih zvrstile objave o enodnevni akciji ‘poceni letov‘ v New York, ki pa ‘naj bi‘ že potekle. Obstajajo eno-dnevne akcije letalskih prevoznikov oz. cene, ki veljajo le za rezervacije do polnoči – o tem ni dvoma.

O podobnih ponudbah smo pisali in jih v preteklih letih objavljali tudi mi (npr. tukaj ali tukaj), vendar želimo osvestiti naše bralce in popotnike, da pa vendar vse ni nujno tako ‘ugodno‘ oz. da dobra cena ni nujno zgolj dobra na dan tako imenovane akcije in da vsaka ”akcija” tudi ni nujno ”akcija” v resnici, saj nas lahko stane let po določeni ”akcijski ceni” celo več (npr. pot do letališča in avio karta nas stane več kot bi nas stala karta iz bližnjega letališča, prihranili pa bi na poti ipd.) hkrati pa moramo vzeti tudi v zakup preko koga opravimo rezervacijo.

Vprašanje na mestu torej je, kdaj akcija dejansko predstavlja znižano ceno in gre v resnici za ”deal” oz. ”akcijo”?

Pa se vrnimo, na objave po socialnih omrežjih glede letalskih kart v New York za 256 EUR…
Kdor je bil pozoren je ugotovil, da je objavljena cena za 256 EUR običajno predstavljala let preko 2 različnih letalskih družb ter da je pristanek in povratek iz različnih letališč (slika spodaj).

Primer ''akcije'' skyscanner

Ob tem, da gre za pristanek in odhod iz različnih letališčih (v osnovi s tem ni nujno kaj narobe, če potnik resnično to želi, vendar oglaševalo se po socialnih omrežjih ni tako) pa je treba omeniti, da je bila rezervacija je mogoča le preko posredniških spletnih strani… slika:

Posredniki pri prodaji

Seveda s temi posredniki, glede na to, da jih promovira Skyscanner v osnovi ni nič narobe, vendar gre za tuje strani, včasih celo nenavadne cene, ki se v zadnjem koraku spremenijo in nenazadnje velikokrat za podporo kupcem, ki milo rečeno ni ustrezna… tako pri brskanju po Facebook-u na različnih skupinah naletimo na tako negativne kot pozitivne odzive, ki so prikazani na sliki spodaj (v vsakem primeru zbujajo negotovost):

Slabe izkusnje...Mnenja o posrednikih

V osnovi ugotavljamo, da gre za legitimne posredniške strani, kjer pa se pogosto lahko zatakne ravno na koncu, in sicer pri ceni ter pri podpori strankam.

Glede na to, da je zgoraj navedena ”akcija” tako ali tako potekla in glede na slabe izkušnje s tujimi posredniki smo za vas pripravili tudi nekaj najugodnejših terminov letalskih kart v New York, ki ne veljajo samo danes (opomba: resda je cena odvisna od zasedenosti mest na letalu in števila drugih faktorjev, ampak ne gre za akcijo, ki bo potekla danes ob polnoči, ampak bodo cene praviloma veljavne kar nekaj dni.)

Primer: izredno ugodne letalske karte v New York po ceni 297 €

Gre prav tako za letalsko karto iz Munchna v New York, ki pa vključuje v obe smeri postanek v Amsterdamu v dolžini okrog 1 ure. V konkretnem primeru priletite in odletite tudi iz istega letališča, rezervacijo pa opravljate preko zaupanja vredne letalske družbe oz. preko nas ali našega spletnega iskalnika letalskih kart.

V tem primeru se tudi zavedate, da za vašo rezervacijo stojimo mi, ter da vam bomo ob vseh morebitnih nepričakovanih dogodkih ali pripetljajih ali spremembah s strani letalskega prevoznika stali ob strani.

Letalska karta v NY že za 297 eur
Cena vsebuje vsebuje vse takse in pristojbine, ob rezervaciji preko slovenskega iskalnika se zaračuna še strošek rezervacije – TSC, ki je izpisan na zadnjem koraku rezervacije.

Podrobno, vključujoč nasvete, o iskanju letalskih kart v New York smo že pisali, zato smo se v tem prispevku osredotočili bolj na morebitne pasti na katere lahko naletijo bodoči popotniki pri iskanju letalskih kart po svetu in na najugodnejše termine, ki so še zmeraj na voljo oz. so tako poceni, da je morebiten postanek v dolžini 1 ure napram ceni, ki znaša 297 EUR (slika zgoraj) resnično zanemarljiv v primerjavi z direktnim letom, ki pa je recimo 132 EUR dražji.

Na voljo je še veliko terminov, ki jih lahko poiščete na našem spletnem iskalniku letalskih kart, za konec pa vam spodaj na v preprostem grafu prikazujemo nihanje trenutnih cen v smeri New Yorka, za občutek.

Nihanje cen letalskih kart v New York

Nihanje cen

Vir: Google leti

V prispevku smo se osredotočili bolj na primere poceni letalskih kart v New York, akcije, ki niso akcije, posrednike, podporo pri nakupu in na trende. Morda v prihodnjih dneh pripravimo še našo klasično tabelo terminov s povezavo do rezervacij, vendar v to v prvi vrsti ni bil namen tega prispevka. Želimo vam veliko ugodnih potovanj in ne pozabite, za vse informacije smo vam na voljo na znanem e-mail naslovu in preostalih kontaknih naslovih.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!