Kuba: Povratne letalske karte že od 359 €

Vas mika nekaj ležernosti in brezskrbnosti? Ste imeli delovno poletje? Kuba je vsekakor idealen kraj za odklop in uživancijo v danem trenutku. Najugodnejše (tako cenovno kot klimatsko) obdobje je od aprila do konca junija in od konca septembra do začetka decembra – v tem času so tudi spodaj prestavljeni termini letalskih kart.

Za začetek boste morali imeti turistično zavarovanje. Pravzaprav naj bi bilo slednje obvezno na Kubi in morda vas zna na letališču kakšen uradnik povprašal o dokazilu.

Razumeti je potrebno tudi kubansko valuto, ki ima dve stopnje

Kubanski konvertibilni pezo (CUC) = 1 ameriški dolar – Nekateri dnevni proizvodi pa niso na voljo v nacionalnih pesotih (CUP) in morajo kubanci iti v ”La Cadco” (t.i. menjalnico) in kupiti kubanske konvertibilne pesose, ter šele nato lahko kupijo predmete kot so šampon, zobna pasta, pohištvo ipd.

25 Nacionalni peso (CUP) = 1 Kubanski pezo (CUC) – S to valuto plačate na tržnici, v večini uličnih kavarn in za stvari, ki se prodajajo na ulici.

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop na Kubo (več informacij na strani ministrstva za zunanje zadeve).

Cuba - Havana: ulica

Dobro je vedeti: internet in wi-fi veljata na Kubi za redko dobrino, zato vam priporočamo, da vaše potovanje v lastni režiji ustrezno načrtujete in se s tem izognete nepotrebnim stroškom.

Kuba je relativno poceni dežela, kjer je all-inclusive dopust zagotovo dosegljiv za slovenski žep. Vsekakor se bodo našli posamezniki, ki bodo trdili, da temu ni tako – praviloma gre za izkušene backpackerje, ki so že potovali tako bo Boliviji, Kambodži in podobnih destinacijah, v primerjavi s katerimi je Kuba dražja. Ne glede na to, Kubo si lahko privošči praviloma vsak.

Nastanitev na Kubi

Ene izmed najpogostejši nastanitev za popotnike, ki Kubo raziskujejo z nahrbtnikom oz. popolnoma v lastni režiji (brez vodenih izletov ali izven sistema all-inclusive) so ”casas particulares”.

Gre za sobe, ki jih oddajajo domačini. Najbolj popularen tip sobe je zasebna soba za dve osebi z ventilatorjem in kopalnico.
Cene se praviloma gibljejo okrog 20 CUC na noč za dve osebi. Dodatno: Zajtrk vas bo stal manj kot preračunane štiri evre.

Prav tako obstajajo hostli v Havani. Hostel je dobra ideja tudi za tiste, ki greste sami raziskovati Kubo in morda lahko v hostlu spoznate nekaj prijateljev in skupaj raziskujete otok.
Eden izmed najboljših hostlov je Cuba 58 Hostel v Havani. Cene za zasebno sobo se začnejo pri 30 €/noč.

Bivanje v hotelu z all inclusive ponudbo je prav tako izjemno ugodno. Tako lahko v Havani v Marzul Hotelu, ki se nahaja ob plaži, bivate 7 dni že za dobrih 200 € na osebo.

Primer letalske karte

Primer letalske karte na Kubo

Cene veljajo za lete iz letališča Munich (MUC). Podrobnosti vam razdela naš iskalnik letalskih kart s klikom na gumb ‘rezerviraj’ (to še ne pomeni dejanske rezervacije, ampak izpis podrobnosti).

NAJUGODNEJŠI TERMINI

DATUM CENE
19.09 – 26.09Od 369 € [preveri]
26.09 – 05.10Od 379 € [preveri]
03.10 – 10.10Od 379 € [preveri]
03.10 – 17.10Od 379 € [preveri]
10.10 – 17.10Od 379 € [preveri]
17.10 – 28.10Od 379 € [preveri]

Cene so odvisne od zasedenosti in se lahko kadarkoli spremenijo.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!