Dublin: povratne letalske od 30 EUR (iz Dunaja)

Glavno mesto Irske je že od nekaj priljubljena točka za mnoge popotnike po Evropi, zlati zanimivo je marca, ko poteka znameniti festival Sv. Patrika.

Po pristanku na letališče vam priporočamo, da izberete zasebno podjetje Aircoach.ie, ki pelje na vsakih 15 minut in vas odloži v mestnem jedru in ob nekaterih znamenitejših hotelih. Cena za enosmerno vožnjo je 9 €, za povratno pa 15€. Cenejša opcija je Dublinski bus, ki pa stoji le v mestnem jedru in stane 6€ v eno smer oz. 10 € znaša povratna karta.

Najboljši način za raziskovanje Dublina je peš, saj so vse glavne znamenitosti sorazmerno enostavno dostopne iz središča mesta. Proti koncu prispevka smo vam pa pripravili tudi opcijo 4-dnevnega vodenja čez festival St. Patrika v marcu, priporočamo branje!

V prvem delu prispevka najdete letalske termine po novem letu. Nižje pa lahko preverite tudi termine letov v Dublin v času festivala Svetega Patrika v letu 2019! V času festivala se bo Irska prestolnica spremenila v veliko zabavišče, kjer bo mrgolelo koncertov, predstav, delavnic, sprevodov ter par. Termini so na voljo nižje na strani.

Primer letalske karte

Dublin iz Dunaja od 29,98 €

Termini po novem letu

DATUM CENE
15.01 – 24.01od 30 € [preveri]
17.01 – 22.01od 30 € [preveri]
21.01 – 30.01od 30 € [preveri]
23.01 – 28.01od 30 € [preveri]
24.01 – 30.01od 30 € [preveri]

Termini v mesecu februarju pa od 44 € naprej. Cena vključuje vse takse in pristojbine, ter vključuje ročno prtljago.

Dan Svetega Patrika – največji irski praznik

Gre za enega največjih nacionalnih praznikov, ki je nastal zavoljo irskih izseljencev, ki so se podali v lov za boljšim življenjem in zapustili revno Irsko.
V letu 2019 bo festival Svetega Patrika (St. Patrick’s Festival) trajal od četrtka 14. marca do ponedeljka 18. marca.

Prvi dan Sv. Patrika je trajal cel dan in celo noč že davnega leta 1996, natančneje 17. marca. Od takrat je iz tega nastal 4-5 dni trajajoč festival oz. rajanje.

V času festivala se bo Irska prestolnica spremenila v veliko zabavišče, kjer bo mrgolelo koncertov, predstav, delavnic, sprevodov ter povork. V tem tednu bodo ulice Dublina zapolnile stojnice z lokalnimi izdelki, pijačo in tudi hrano, kar pomeni, da lahko v času festivala izkusite tudi pristno irsko kulinariko.

Dobro je vedeti: Dan Sv. Patrika je prav tako kulturni praznik, zato bodo odprte vse javne kulturne ustanove, muzeji, ter dostopni zgodovinski spomeniki. V kolikor se udeležite igre ”Denny treasure hunt” si lahko prislužite tudi brezplačen dostop do prej omenjenih znamenitosti.

Ena izmed tradicij festival St. Patricks je tudi pitje piva

4-dnevno doživetje že od 370 €
Spletni portal TourRadar ponuja 4 dnevni paket, ki vključuje 4-dnevno pohajkovanje po Dublinu in vključuje vse prevoze, hrano, nočitve v hostlu, vodenje z vodičom in še veliko več. Podrobnosti preverite tukaj.

Doživite festival Sv. Patrika na najbolj pristen način – na Irskem, v prestolnici Dublin, termini letalskih kart in cene so sledeči

DATUM CENE
12.03  – 17.03od 96 € [preveri]
12.03 – 20.03od 66 € [preveri]
13.03 – 20.03od 75 € [preveri]
13.03 – 21.03od 75 € [preveri]
14.03 – 21.03od 100 € [preveri]

Cene veljajo za lete iz Dunaja in kot že zgoraj rečeno vključujejo vse takse in pristojbine. Rezervacije so mogoče direktno preko letalskega prevoznika ali preko našega slovenskega iskalnika letalskih kart. Cene se lahko kadarkoli spremenijo in so odvisne od mnogih dejavnikov. Zadnjo razpoložljivo ceno najlažje izveste s klikom na ‘preveri’, ki se nahaja ob vsakem terminu letalske karte v tabeli.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!