CANCUN (Mehika): letalske karte od 400 EUR

Cancun vas lahko preseneti! Tukaj je na voljo vse kar si dopustnik lahko zaželi, da preživite krasne počitnice – vroče sonce Jukatana, turkizno Karibsko morje in zabavo. Seveda bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki iščejo skrite kotičke in osamljene plaže – umik od množice je torej mogoč.

Cancun je v bistvu razdeljen na dve coni, na eni strani je hotelska cona, kjer se nahaja večina hotelov in klubov. Vsi so obkroženi z vodo in na eni strani ponujajo pogled na laguno, na drugi strani pa na najlepše plaže.

Na drugi strani je center mesta, kjer se nahajajo slikoviti trgi (npr. Mercado 28). Tukaj lahko kupite avtentične mehiške spominke, ki so veliko cenejši od tistih na letališču ali v hotelskih butikih.

Plaža, Cancun - Mehika

Prispevek vsebuje:

  • Primer letalske karte
  • Najugodnejše termine vozovnic [tabela]
  • Ugodne namestitve
    • Hostli
    • Hoteli
  • Končni nasveti

Primer letalske karte

Cancun: letalske karte od 400 €

Let iz letališča Munich do Cancuna traja nekje 12 ur, gre za direkten let, odvisno od termina pa lahko naletite na različne letalske prevoznike (Air France, Eurowings, KLM, Thomas Cook). Opozoriti je potrebno, da v osnovni ceni leta z družbo Eurowings ni vključena prtljaga oz. je vključena le ročna prtljaga do 8kg. Ekipa Poceniletalskekarte.si je za vas pripravila nekaj najugodnejših terminov (399 – 450 €). V povprečju pa cene letalskih kart v Mehiko (Cancun) znašajo okrog 700 €.

TERMINI

DATUM IZ MUNICH (MUC)
06.09 – 20.09 Od 460 € [preveri]
13.09 – 20.09 Od 430 € [preveri]
20.09 – 27.09 Od 460 € [preveri]
27.09 – 04.10 Od 400 € [preveri]
11.10 – 18.10 Od 430 € [preveri]
18.10 – 25.10 Od 430 € [preveri]

Rezervacijo lahko opravite direktno preko našega slovenskega iskalnika letalskih kart ali s klicem v klicni center.

Cene letalskih kart se lahko kadarkoli spremenijo, ob kliku na vzorčne termine zgoraj, se vam bodo prikazali najugodnejši termini, v kolikor se cene bistveno razlikujejo poskusite s kakšnim drugim terminom.

Če v nobenem terminu ni na voljo zgoraj napisana cena, so karte verjetno razprodane ali pa so letalski prevozniki dvignili cene zaradi povpraševanja.

Ugodne nastanitve v Cancunu

1. Rezervirajte hostel

Če želite prihraniti do 100 eur ali več na noč vam priporočamo, da rezervirate hostel.

Zakaj se odločiti za hostel? V 80. letih prejšnjega stoletja je hostel veljal za nočitveni objekt z možnostjo najema ležišča, danes pa omogočajo hostli tudi zasebne sobe, premorejo bazene ali jacuzzije, ter nudijo dodano vrednost pri raziskovanju različnih kultur in spoznavanju novih ljudi.

Za rezervacijo hostla v Cancunu vam bi še posebej priporočali hostel Mayan Monkey ali Senor Frogs.

Mayan Monkey

Vir: HostelWorld

Mayan Monkey hostel predstavlja novodoben hostel v stavbi, kjer je na strehi bazen in veliki bar, ter prostori za druženje, ki omogočajo gostom, da uživajo v sončnem zahodu v družbi ljudi iz vsega sveta.

Cena: od 10,28 € na noč oz. od 59,95 € za dvoposteljno zasebno sobo.

Senor Frogs Hostel

Hostel Senor Frogs se nahaja na presenetljivi lokaciji, zgolj 2 minuti hoje do čudovite bele peščene plaže. Hostel premoe plavajoči bazen in ogromen bar z razgledom na laguno.

Cena: od 10,28 € na noč v večposteljni sobi.

Hostel Senor Frog

Vir: HostelWorld

2. Hotelske opcije

Pri rezervaciji hotela vam svetujemo, da poiščete hotel, ki v ceni bivanja vključuje tudi transport od letališča.

Takšnih je zelo veliko na Booking.com, splača se pa vam prav tako preveriti ugodnosti preko portala TripAdvisor, ki omogoča direktno rezervacijo hotela (pogosto po ugodnejši ceni od drugih portalov).

Booking.com: Zajtrk + transfer od letališča

All inclusive Cancun

Booking.com: all inclusive + transfer od letališča

Nasveti 

Hrana
Mehiška hrana je izredno okusna in nič ne prekosi pravega mehiškega okusa. Odličen kraj za prigrizke je El Parque de las Palapas, kjer vas prigrizek stane zgolj preračunanih 2-3 eure.

Lokalne trgovine
Večina hotelskih nastanitev, kot tudi hostlov ima zajtrk vključen v ponudbo, v kolikor v vašem primeru ne bo tako pa vam priporočamo, da hrano nakupujete v trgovini Chedraui ali Oxxo.

Plaža
Rajsko plažo najdete pod nekdaj mogočnim majevski mestom Tulum. To 500 let staro mesto je bilo s treh strani obdano z obzidjem, na četrtem delu pa ga varuje morje. Pod mestom se nahaja čudovita plaža – beli pesek, visoke palme in modro nebo brez oblaka.

Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!