Berlin: letalske karte iz Ljubljane od 48 €

Berlin ne velja zgolj za eno izmed evropskih temveč za eno izmed svetovnih prestolnic hitro rastočih podjetij. V sredini letošnjega leta je nizkocenovni prevoznik vzpostavil direktno letalsko povezavo med Ljubljano in Berlinom, ki bo mesti povezovala trikrat tedensko – v torek, četrtek in soboto.

Širitev letalske povezave med Ljubljano in Berlinom je zagotovo pomembnega pomena za razvoj tako turističnega trga kot lažjega sklepanja novih poslov med podjetniki obeh držav iz razloga lažje povezljivosti.

Cene se začnejo nekaj čez 20 € v eno smer oz. skupno znašajo nekaj čez 40 € za povratno letalsko karto (odvisno od termina). Avio karte je mogoče rezervirati direktno preko našega spletnega iskalnika letalskih kart, pozoren velja biti le pri izbiri letališča (Berlin Tegel ali Berlin Schoenefeld).

Berlin - grafiti

V Berlinu je moč najti zanimive grafite.

V Berlin se lahko podate tudi na izlet

Berlin, prestolnico Nemčije, vsako leto obišče okrog 25 milijonov turistov. Sprehod po berlinskih ulicah hitro razkrije, da gre za multikulturno in kozmopolitsko mesto. Predstavljamo vam nekaj najpomembnejših znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati pri obisku tega mesta v lastni režiji, seveda v kolikor vam čas dopušča.

Ena izmed glavnih znamenitosti so Brandenburška vrata, ki so bila zasnovana kot slavolok miru (najdete jih tudi na naslovni sliki prispevka) in veljajo za enega izmed glavnih simbolov mesta.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na Berlinski zid, ki je ena izmed najpogostejši asociacij berlinskega mesta. Nekoč je bil Berlin razdeljen na vzhodni in zahodni del. Ta razdelitev je trajala kar 28 let, Del berlinskega zidu, poznanega kot East Side Gallery pa so imenovali za državni spomenik.

Zagotovo se boste znašli tudi na osrednjem trgu Berlina, ki mu domačini pravijo kar ‘Alex’, njegovo polno ime pa je Alexanderplatz. Na trgu se nahaja televizijski stolp, ki je visok kar 368 metrov. Na slednjega se lahko tudi povzpnete in si tako ogledate mesto iz visoke razgledne točke.

Mnogi si prav tako ogledajo spomenik žrtvam holokavsta, ki ga sestavlja kar 2711 betonskih blokov in se razteza kar čez 19 tisoč kvadratnih metrov.

Za konec vam priporočamo tudi obisk berlinskega živalskega vrta, ki je najstarejši živalski vrt v Nemčiji in se je odprl že leta 1844.

To so samo nekateri izmed predlogov, Berlin ponuja še veliko več, o tem piše tudi SiOL v članku ‘Česa ne smete spregledati, če vas zanese v Berlin‘.

TV Stolp

TV Stolp na trgu Aleksanderplatz

Javni prevoz po Berlinu

Berlin je razdeljen na 3 cone, in sicer A, B, C. Priporočamo vam, da predhodno preverite v kateri coni se nahaja vaša nastanitev oz. hostel. Več o teh conah in tarifah najdete direktno na spletni strani Berlin.de oz. tukaj (pdf).

Vozovnica velja za eno osebo in za dvo-urno potovanje čez mesto.
Cene:
Tarifa AB: od 1,70 €
Tarifa ABC: od 2,50 €

Kupljene vozovnice morate pred prvo vožnjo najprej poštemplati na avtomatu na postaji. To ni potrebno v primeru nakupa skupniske vozovnice, ki se jo aktivira takoj po nakupu.

Nastanitev

Berlin premore enormno količino nastanitvenih kapacitet, tako da bo vsak našel nekaj po svoji meri in za svoj žep.

Hostli

Ene izmed cenovno najugodnejših nastanitev so Hostli. Predstavljamo vam tri izmed najbolje ocenjenih hostlov v Berlinu. Rezervacijo vseh lahko opravite direktno preko najboljšega portala za iskanje hostlov po svetu – HostelWorld.

Grand Hostel Berlin
– nočitve od 16,80 €  [več informacij]
Hostel se nahaja na vrhunski lokaciji v središču mesta. Vsako jutro je na voljo all you can eat zajtrk za 6,6 €. Osebje je izjemno prijazno in pripravljeno pomagati. Hostel se nahaja v bližini nekaterih glavnih znamenitosti.

Wombats City Hostel Berlin
– nočitve od 20,45 € [več informacij]
Leta 2011 je bil ocenjen kot najbolj priljubljen hostel v Berlinu. Nahaja se v bližini Aleksanderplatza, osebje pa potnikom zmeraj daje obilico koristnih nasvetov za pohajkovanje po mestu. V sedmem nadstropju imajo bar in teraso na strehi, kjer lahko uživate v pogledu na celotno mesto. Veliko priljubljenih restavracij na trgovin z oblačili se nahaja že za vogalom.

Pfefferbett Hostel
– nočitve od 17,78 € [več informacij]
Hostel je del industrijskega spomenika Pfefferberga. Gre za nekdanjo pivovarno, ki je bila zgrajena sredi devetnajstega stoletja in je zdaj edinstven kulturni center. Praktično pred pragom tega hostla se nahajajo galerije in umetniški studiji, kot tudi klubi in restavracije.
Hostel odlikuje impresivna arhitektura. Eno in dvo-posteljne sobe imajo posebej zasnovano pohištvo in dostop do spleta.

Hoteli

H4 Hotel Berlin Alexanderplatz
Hotel se nahaja 2 minuti hoje od Aleksanderplatza, ponuja bogate zajtrke in moderne sobe. Odlična lokacija, ki omogoča povezavo povsod po mesto. Hotel premore tudi restavracijo z zelo okusno hrano. Na portalu Booking.com ga označujejo kot ”best value”.

Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
Ta superior hotel ima med drugim savno in prostor za fitness ter vadbo. Sobe so klimatizirane in v njih je brezplačen wifi. Zajtrk je samopostrežen, v restavraciji pa strežejo mediteransko hrano. Cena za noč je 83 € z genius popustom.

SANA Berlin Hotel
Hotel premore sobe z odebeljenimi zidovi, brezplačen SPA center in veliko več. Sobe so moderne, imajo parket in črne zavese. V hotelu si lahko naročite tudi različne prigrizke, ki vam jih postrežejo na terasi.

Primer letalske karte

Nizkocenovni prevozi v Berlin iz Ljubljane

Do 06.11.2018, glede na koledar nizkocenovnega prevoznika, pristajate na letališču Berlin-Tegel (TXL), od takrat naprej pa na letališču Berlin Schoenefeld (SXF).

Najugodnejši termini iz Ljubljane

Cene veljajo za povratno letalsko karto iz Ljubljane na enega izmed letališč v Berlinu (podrobnosti v tabeli). Terminov je na voljo veliko več, kot jih je izpisanih v tabeli oz. prilagoditi je mogoče čase odhoda in povratka na torek, četrtek ali soboto. Podrobnosti o ceni, taksah in ostalih pristojbinah vam izpiše naš iskalnik letalskih kart.

DATUM CENE LETALIŠČE PRISTANKA
25.09 – 27.09 od 73 € [preveri] Berlin [TXL]
04.10 – 06.10 od 89 € [preveri] Berlin [TXL]
11.10 – 13.10 od 78 € [preveri] Berlin [TXL]
16.10 – 18.10 od 84 € [preveri] Berlin [TXL]
20.10 – 25.10 od 83 € [preveri] Berlin [TXL]
03.11 – 08.11 od 73 € [preveri] Berlin [TXL]
05.11 – 07.11 Od 49 € [preveri] Berlin [SXF]
07.11 – 09.11 Od 48 € [preveri] Berlin [SXF]
06.11 – 08.11 od 67 € [preveri] Berlin [TXL]
08.11 – 10.11 od 72 € [preveri] Berlin [TXL]
12.11 – 14.11 od 50 € [preveri] Berlin [SXF]
19.11 – 21.11 od 51 € [preveri] Berlin [SXF]
21.11 – 23.11 od 49 € [preveri] Berlin [SXF]
23.11 – 28.11 od 56 € [preveri] Berlin [SXF]
28.11 – 30.11 od 49 € [preveri] Berlin [SXF]
03.12 – 05.12 od 49 € [preveri] Berlin [SXF]
05.12 – 07.12 od 48 € [preveri] Berlin [SXF]
10.12 -12.12 od 48 € [preveri] Berlin [SXF]
12.12 – 17.12 od 63 € [preveri] Berlin [SXF]
14.12 – 19.12 od 57 € [preveri] Berlin [SXF]
17.12 – 19.12 od 48 € [preveri] Berlin [SXF]
07.01 – 11.01.2019 od 48 € [preveri] Berlin [SXF]
Rok
Rok
Rok je idejni vodja portala poceniletalskekarte.si. Že od malih nog goji strast do potovanja in iskanja najugodnejših možnosti kje, kako in kdaj preživeti dopust, počitnice ali izlet.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!