Birmingham: nizkocenovni paketi


Splača se videti ...

Muzej in umetnostna galerija - Chamberlain Square, Birmingham B3 3DH, Anglija Muzej obstaja od leta 1886 in ima bogato zbirki viktorjanskih umetnikov. Muzej ima poseben interier, ki navdušuje obiskovalce. Vstopnine ni. V muzeju se lahko tudi okrepčate.

Symphoney hall - Broad Street, Birmingham B1 2EA, Anglija Če ste ljubitelji akustike in simfonije je obisk tega gledališča obvezen. Preverite aktualno dogajanje na njihovi spletni strani. Imajo pester izbor okusov od jazza, folka, popa in rocka...

Muzej motociklov - Coventry Road | Bickenhill, Solihull, Birmingham B92 0EJ, Anglija Muzej velja za najboljši in največji muzej motociklov na svetu. Njihov slogan je »Kjer legende živijo naprej«. Imajo zavidljivo zbirko motociklov od leta 1930 naprej. Zraven je tudi samopostrežna restavracija in trgovina s spominki.

Sv. Martin in Bull Ring - Edgbaston Street, Birmingham B5 5BB, England Cerkev svetega Martina je bila prva cerkev v Birminghamu. Zgrajena je bila leta 1263, obnovljena leta 2003. Odprta je vsak dan med 10:00 in 17:00. Za cerkvijo se nahaja nakupovalno središče Bull Ring.

Muzej peres (Pen Museum) - 60 Frederick Street, Unit 3 The Argent Centre, Birmingham B1 3HS, Anglija Velika atrakacija Birminghama je majhen muzej peres. Za javnost se je odprl leta 2001. V svoji zbirki ima kar 5000 kosov stvari, ki so povezane s peresi in z zgodovino pisanja - priporočamo ogled. Občasno pripravljajo tudi šolo kaligrafije, dodatne informacije obvezno preverite na njihovi spletni strani. Vstop v muzej je prost, sprejemajo pa donacije (priporočljivo je 2 funta na osebo).

Kaj pojesti ...

  Adam's - 21a Bennetts Hill, Birmingham B2 5QP, Anglija
Restavracija se nahaja v strogem centru mesta Birminghama, postregli vam bodo z moderno britansko hrano. Restavracija si je prislužila kar tri Michelin-ov zvezdice. Odprta je za kosilo ali večerjo med torkom in soboto. Svetujemo predhodno rezervacijo – lahko tudi preko spleta.

The Warehouse Cafe - 54-57 Allison Street | Digbeth, Birmingham B5 5TH, Anglija
Vegetarijanska restavracija, ki že obratuje 30 let je dobro poznana tako domačinom, kot tudi turistom. Nudijo vam vegetarijansko kot tudi vegansko hrano. Lahko se odpravite samo na zajtrk in kavo, kar je seveda skoraj nemogoče, saj vas bo omamen vonj hitro premamil, da bi poskusili kakšno izvrstno sladico, če ne kaj konkretnejšega.

Ju Ju's Cafe - 100 Browning Street | Watermarque, Canal Square, Birmingham B16 8EH, Anglija

Še ena britanska kuhinja, katera bo razvajala vaše brbončice. Nahaja je se ob starem birminghamskem kanalu. Lahko si privoščite svež zdrav zajtrk, kosilo ali pozno večerjo. Med vikendi je še posebej polno, za to svetujemo rezervacijo mize, da boste lahko uživali ob vašem zajtrku tik ob kanalu.

Hej, TI!

Ne zamudi več nobene posebne akcije!

Bodi na tekočem in prihrani.

Prijava uspešna!